1:a Advent.

Fatet har emil gjort av aluzinkplåt, blockljuset har jag pimpat med mattsvart folie o så lite lummel och söta rosetter. Nu fattas bara en fin julduk så det blir lite färg (:

Annars då? Jorå, har försökt vila så mycket som möjligt idag. Enda vettiga är väl att jag börjat packa ner lägenheten. Känner mig extremt stressad över att vi får huset på torsdag och att det är en satvecka från helvetet på jobbet som väntar. Skitjobbigt, nu vill vi ju bara fokusera på huset och inte på att jobba dygnet runt. suck. Dessutom så har min yrsel och illamående kommit tillbaka. Den skiten har kommit och gått i några månader nu. Tror att det blir så när jag är stressad. Inge bra. Någon som har bra tips på att lugna sitt stressade sinne?

Nu ska jag iaf försöka komma till ro och sova. Får se när jag hinner sitta här. Ha de fint så länge. Pöss!

Fest i Habo.

Igår hade Pappsen födelsedagsfest. Jättemysigt och kul att träffa lite släkt. Slänger in några bilder, roligare än att jag ska sitta här o babbla.

Slängde ihop en frisyr av mina stackars pincurls som jag satte upp på torsdagsnatten.
Många udda kommentarer på jobbet ang. min fina turban som skyddade de små stackarna där under.

 

Lite sliten men blev väl ganska bra med tanke på att jag bara snodde ihop det.
Måste klippa mig! Alldeles för långt.  Rosetten sydde jag i samma tyg som kjolen.

(Bilderna tog emil när vi kom hem efter kalaset.)

 

Den egensydda kjolen med en liten blus från H&M i strl 34!?! Helt otroligt att den passade. hah.

 

Första julmaten den här vintern. Så sinnessjukt gott!

(Död åt blixtbilder.)

 

Och mamma hade gjort en så fin tårta! God var den också, nomnom ^^

 

 

Ikväll ska jag och Emil hem till Jonna och Peter. Laga lite mat och hänga lite, mysigt!

Imorn är det 1:a advent och jag har fixat min första, alldeles egengjorda, adventsljusstake. Slänger in en bild imorn. Puss på er!

 


Dimman.

Bilder från min långgpromenad förra helgen. Tungtung dimma föll plötsligt över en solig och klar dag. Dimman var så läskigt tät ett tag att jag bara såg 40m framför mig. Mitt hår blev blött och kylan trängde igenom alla mina kläder. Riktigt ruskigt. Jag svor över att jag inte hade med mig systemkameran, men tog en tripp med bilen när jag kom hem. Men otur som jag har så försvann dimman och solen började titta fram igen. suck. Tog iaf den här med min mobil innan solen kom.

 

Med systemkameran:

 

 

 

 

© som alltid

 


Äntligen Fredag.

Efter en ganska lång och hård vecka ger jag mig själv en stor klapp på axeln och en varm dusch. Dessutom lyxar jag till det med en pin-curluppsättning. Får se hur det blir, har egentligen ingen aning om hur man ska lägga för att få fina lockar men jag körde på ändå. Spännande att se hur det blir när det har torkat! Vilket kommer ta ett tag med tanke på mitt cptjocka hår. Men på plussidan så får man iaf ha en fin turban under tiden! (Tyvärr blir man inte lika fotogenisk, därav händerna för ansiktet. Plus att jag är illröd efter ducshen, haha.) Scarfsen är en söt leopardfärgad sak från indiska. Lite stor men det gick (: Och jag bara svamlar. Bäst att jag slänger ihop lite tacos innan jag slänger mig själv i soffan. Puss på er!


Phamous.

Jag och Emil längtar tillbaka till vegas. Den här lama musikvideon visades på hotellets tvkanal typ hela tiden. Då tyckte vi att den var som sagt lam och ganska tillgjord. Men nu är den ganska partypepp, haha. Och låten påminner om hur gött vi hade det. Vill shoppa på Miracle Mile-shoppen igen, gah! Iaf så strosar de coola phamous-människorna omkring inne på hotellet där vi bodde. Så jag antar att det här är som Planet Hollywoods reklam-musikvideo. Den fastnar iaf som ett smäck i hjärnan. Ni kan tacka mig senare ^___^


Favoriter.

Snubblade över denna fantastiska sida med jättefina saker. Såna sidor kan man aldrig få för många av (: Broarne.se om ni vill kika på egen hand. Här är en del av mina favoriter som jag vill ha hem bums.

Så mysigt med papper i kökslådor eller i en byrå.

 

Så söt! Finns i många fler fina färger.

 

Snyggare grytunderlägg får man ju leta efter.

 

Gillar såna här mjuka grafiska former.

 

Och lite hårdare för den delen med..

 

Alla de här snyggingar skulle jag vilja ha i mitt framtida kök.
Pasteller, grafiska mönster och lite industri. Tror ni att man kan få ihop den kombinationen? x)

Tissen.

Gulletissen!


Tell Me Mama.

Bra skit (:


Förra Helgen.

Var jag, mamma och pappa i skogen hos farfar. Jättemysigt! Vi spatserade nog omkring i 2-3timmar. Skönt att få frisk luft och lite kvalitetstid med föräldrarna (:

I början av skogen innan vi bytte kurs in i de täta delarna. Det här kommer låta extremt lamt och kanske något vuxet men det är väldigt värdefullt med egen skog. Visst att skogen är en allemansrätt men att ha en helt egen skog är ändå nåt speciellt. Jepp, jag är bondtös. ^__^

 

 

Tyvärr dog min kamera nånstans inne i skogen men hann iaf ta några fina kort på farfars lilla katt Elsa. Så himlans gosig och tillgiven. Hemskt att någon släppte av henne på gården men tur att farfar tog henne till sig. Fast jag tror att det är en hankatt. hm.. Men ack så söt! Får gärna flytta in hos mig ^___^

 

Nu ska jag försöka vila, hade feber igår, men jag känner mig lite piggare idag så det är svårt att vila när man är rastlös. suck. Jaja. Sy lite kanske?


Vardag.

Just nu ser dagarna ungefär likadana ut. Jobb, hem, laga mat, diska, städa, tvätta och somna i soffan. Väldigt mycket vardag med andra ord, lite trist. Men som tur är så har vi ju ett hus att längta efter och se fram emot! Jag inreder och pysslar i huvudet hela tiden. Räknade lite på hur mycket det skulle kosta att tapetsera och måla hela undervåningen och det kommer nog hamna på ungefär 5000-6000:-. Ytterligare 4 om vi väljer att ha en flashig fototapet som fondvägg ist för vanlig tapet. Får se vad plånboken säger när vi börjat x) Den här är väldigt fin tycker jag men om jag känner mig själv så vet jag att jag kommer att vilja ändra o greja titt som tätt och då blir jag väldigt bunden till fondväggen. Och om det blir en sån här vågad så blir det svårt att förnya eller byta stil helt. Har tendens att hända.. Så en lite neutralare tapet kanske vore det bästa med ett par rejäla tavlor eller nåt liknande ist. Fast blommorna är himlans fina...

 

Lite annat som snurrar i huvudet är hur mitt dressingroom ska bli. Finns två ''barnrum'' på övervåningen som skulle passa perfekt till d-room och syrum. Det ena har röd lång ryamatteish-heltäckningsmatta med röd vävtapet och det andra ser likadant ut fast allt är blått. Just nu blir man typ galen där inne men jag tror att det röda kommer bli ett superfint d-room om man behåller heltäckningsmattan och målar med en ljus färg på väggarna. Mysigt med mattan faktiskt (: Och båda rummen är konstigt nog ganska fräscha med tanke på åldern. Tydligen så bodde ungarna inte så många år förrän de flyttade hemifrån. Gött för min del ^__^ Iaf så var vi på Bra & Begagnat idag och jag hittade på skitfula lampor som jag tror kommer bli riktigt snygga med lite färg och fix. Ska göra om dem när jag vet exakt vilka färger det blir i dressingroomet (: Men så här ser de ut nu:

 

 

Orangefärgade glödlampor i också, supersnyggt om man gillar fula saker ^^ Sen köpte jag små fina veckade kakformar i aluminium som jag ska pyssla lite med. Många små projekt just nu. Många möbler som ska målas o grejas med. Borde ta tag i det till helgen.

 

Ne, nu ska jag titta till mitt dillkött som jag håller på att koka. Ska koka i 1,5h, suck. Hungrar ihjäl!


Julrek.

Nu har det varit tyst ett tag men förra veckan var hektisk. Lägenhetsvisning, kastrering av tissen, mycket jobb, Emil var i sthlm med jobbet så jag var själv. Kändes konstigt att sova i lägenheten helt själv. Denna veckan har iaf varit lite lugnare, dessvärre så verkar jag ha dragit på en förkylning. Svider i ögonen och sticks i näsan, så där som det känns precis innan det bryter ut. Typiskt! Får inte bli sjuk till helgen, mycket roligt som händer då!

Jaja.. När jag inte tänker på jobb eller annat så snurrar tankarna kring julklappar. Funderar på att göra gottekorgar till min farfar och alla andra som har allt. Baka eget julgodis o sy lite söta små bra o ha-saker kanske. Var en sväng på rusta igår och köpte den här lilla söta boken:

 

Verkar vara väldigt pedagogisk och lätt att förstå. Tummen upp! Blev iaf jätteinspirerad till att baka allt som fanns i den! Sen funderar jag på att göra en egen adventsljusstake att ha på köksbordet. Typ en sån här fast i zink:

 

 

Tur att man har lite resurser på jobbet och en händig man som kan det där med plåt (: Ni kommer att få se hur det blir, lovar!  Om ni vill köpa en sån som på bilden så finns den på ellos.


Och nu är det inte långt kvar till vi får flytta in i huset. 27 dagar för att vara exakt, hihi. Kan inte tiden gå liiite fortare!?

Jepp, det blev lite om allt möjligt. Hoppas jag hinner skriva i helgen också. HEJS!

RSS 2.0