Loppisfynd.

Fina fynd från loppisen utanför Grebbestad (:

Gustavsberg

Taklampa som behöver nåt att hänga i, hm. Äsch det löser sig!


Sugen.


Är väldans sugen på att beställa hem en såndäringa provdocka.. Men jag vet inte. Vet inte ens om jag kan sy kläder, haha. Tål att tänkas på.. Men säg till om någon vet var jag kan få tag i en för en billig peng!

En annan sak som jag är lite sugen på är att börja plugga igen. Egentligen inte alls sugen på själva studielivet men mer sugen på nåt nytt att göra. Hittade en spännande utbildning igår när jag surfade runt, förpackningsutvecklare/-designer. Lät faktiskt helt sjukt kul och att designa förpackningar har jag funderat på ett tag. Sen första lektionen i grafisk formgivning i gymnasiet för att vara exakt. Men jag vet inte, utbildningen är i Solna och jag har ingen lust att flytta dit själv utan Emil. Sen är det rätt gött att jobba och tjäna pengar. En annan nackdel är att jag inte vet om det finns nåt sånt jobb häromkring Jönköping. Vill inte vara tvungen att flytta till Stockholmsområdet bara för att jobben finns typ där. Gillar inte Stockholm ._. Dessutom så har ju jag och Emil stora husplaner på g och då passar det inge vidare att ta mitt pick o pack och dra iväg nån helt annanstans. Å andra sidan trivs jag bra med mitt jobb idag och jag jobbar hellre med händerna än att sitta vid en dator hela dagarna. Hm, mjaa. Det här tål att tänkas på också..

Myssöndag.

Vi kom till slut iväg igårkväll och det blev en ganska bra kväll. Emils kompisar hade lite grabbkväll så jag fick vara chaufför, rätt gött ^^ Det skulle bli en lugn kväll men slutade i en liten spyorgie, fint!

Idag skiner solen så jag och emil har tänkt att gå en skogspromenad. Skulle vilja hitta lite blåbär eller kantareller, men jag har inget tålamod till att leta. Får se om vi hittar något ^^,

Mysfrukost med mannagrynsgröt och med mammas egna jordgubbssylt. Kan det bli bättre?

 

(Och eftersom att min kamera är död så tar jag bilder med min hypade mobil, mh-hm!)

 


Gil Elvgren.

Alla borde ha den här boken i bokhyllan! Fick hem min för någon vecka sen och kan bläddra igenom den tusen gånger utan att tröttna. Så himla fina, se själva!

Så fina, vackra, kvinnliga och faktiskt lite komiska men framför allt bra inspiration!

 

Alla dessa flickor är kandidater till en tatuering på min högra arm,
svårt att bara välja  -en-!

 

Men den här bruttan ligger nog bäst till, gillar radion och noterna.
Tänkte slänga in ett låtcitat av Bille Holiday som jag tror passar..

 

Fast den här är ju också söt! Men jag vill att hon ska hålla i en katt ist (;
Lite lustigt att de nästan alltid har en hund med sig..

 

-Också- fin!

 

 

Liter kuriosa kring den här tjejen är att klänningen finns att köpa
i Bettie Page-butikerna. En av tre som jag inhandlade i USA.

 

Jag lånade ut en till min syster i midsomras som också är
från en pin up-bild. Hittade inte just den bilden men så här
ser den ut iaf! Vi var helt klart finast på hela kalaset ^^,

 

----------------------

 

Tänkte förbereda mig inför kvällen, blir lite rockchill  på krogen med ett par kompisar.
(Om Emil och hans papps blir klar med höbalarna vill säga.. hmpf. Vi får se! Puss på er!

 


She's a Knockout.

Tänkte bara svänga förbi och säga hej. Och att min sönderköttade läpp är mycket bättre idag, kan t.o.m prata normalt. Inte illa pinkat! Bjuder på en bild också, såg ut så här förra lördan. Hur kan man slå en sån här liten pudding? (;

 

och en bra låt..:


Inte Okej.

Helgen i Grebbestad var jättemysig och ganska händelserik må jag säga. Grillade när vi kom fram i fredagskväll o satt och tjötade till sent på natten. På lördan åkte vi några kilometer utanför g-stad till en jättestor loppis. Hur mycket skit och småkrafs som helst. Fanns typ tre bodar, en våning av en villa, typ ett garage, mastodont skjul, en lada och nån slags verkstad full med grejer! Jag lyckades iaf lokalisera ett fiskfat från Gustavsberg och en kupa till en taklampa. Nöjd och glad! Tyvärr kommer jag inte åt bilderna jag tog på dem pga den idiotiska händelsen senare på natten.

På kvällen åt vi supergod mat till en hyffsat billig peng, sprit och mat var billigare eftersom att det var sista kvällen på säsongen. Fint! Vi gick till Makri och lyssnade på en coversnubbe och blev snurriga och glada, sen drog vi vidare till Terassen. Fick i oss en del, svårt att låta bli när det är billigare än vanligt. DUMT. Kvällen var riktigt bra tills vi skulle gå hem och en mupp försökte provocera Emil till att slåss. Vi försökte ignorera honom och bara gå därifrån. Minnesbilden är lite suddig men jag kommer iaf ihåg hur idioten kommer mot mig med höjd arm och i nästa sekund blir det svart och jag ligger med ansiktet mot asfalten. Blodet sprutar ur munnen på mig, Emil har i ren ilska hoppat på killen, jag särar på dem och vi går därifrån. Så nu sitter jag här med ett rejält och ganska djupt sår på insidan av underläppen, ett blåmärke på vänsterkinden, sprängande värk i käken och en isande tand. Plus en död systemkamera som inte klarade fallet så bra. INTE OKEJ ATT HOPPA PÅ EN OSKYLDIG STACKARS FLICKA. Idiot.

Dimma.

Vallen och himlen brukar bjuda på fint skådespel på kvällarna, ofta en färgstark solnedgång. Ikväll var det t.o.m. en lätt dimma över vallen. Fast såklart mycket finare i verkligheten är på bild, jag är ingen vidare fotograf. Men hittade en fin blomma, nån som vet vad den heter? Slingrande rosavit liten söt sak?

 

 

 

Imorneftermiddag åker jag och Emil till Jonna och Peter som är i Grebbestad, ska bli riktigt mysigt och roligt! (Hoppas att jag inte svimmar mer)

 

Puss och godnatt på er!


Ta-Dah!

Det där får duga ett tag (: Och jag tänkte att jag skulle nischa bloggen lite mer. Så från och med nu blir det mest 40-tal, bilar, second hand och musik. Kanske att lägenheten får vara med på ett hörn även om det inte alls är inredd i den här stilen. Men har varit lite velig om jag skulle nischa den till 40tal eller om det skulle bli mer inredning och skriva om den lantliga stilen och blablablablaa. För ja, jag har väl hamnat i det träsket. Men det blidde 40tal, känns mer jag för tillfället (: Hoppas ni gillar det! och man dör inte om man skriver en kommentar ^__^

Nu tänkte jag koka ihop lite äppelkräm till min stackars man som jobbar över..

Puss på er!

Ny Layout På Väg.

Yep. På tiden att det blir lite nytt här, ska bara klura ut hur jag ska få till det som jag vill. Längesen jag pillade med html-koder o grejs. Får se hur det blir helt enkelt!

Pöss så länge!

All the Silly Things.

Tänkte visa hur mitt hår såg ut i lördags när vi var på cruising i Tranås..


Lockade hela håret med locktång. Sen delade jag upp håret i tre sektioner kan man säga. Två mindre längst fram som jag tuperade och snurrade och satte upp med små blommor och vanliga spännen. Den tredje stora sektionen blir då alltså resten av håret som jag lät hänga fritt. Fått mycket inspiration, idéer och hjälp från youtubeklipp, vilket var betydligt smidigare att förstå än frisyrboken jag fick för två jular sen. Sök på typ 40's hairstyles så finns det mängder med olika frisyer och uppsättningar. Bra skit!

Luggen lockade jag med en större locktång och snurrade ihopp till en liten snurr. Vet inte om man kan kalla det en pincurl? Kanske, kanske inte (:

Och nu slipper jag min hemska utväxt ett tag, Linda klippte och färgade mig i söndags. Guld värt! Så nu är det mörkbrunt. Det fina med hela kråksången är att jag lätt kan färga tillbaka det till rött när den bruna har gett sig. Utan att bleka emellan! Visst är det bra med kasst hår som inte vill behålla färgen? ^^

Långt och Försenat Semesterinlägg.

Nu jäklar har jag tagit ikapp allt jag borde lagt upp på semestern. Fast jag har varit dålig på att fota så allt vi gjort har inte kommit med på bild. Kan ju rabbla lite viktiga saker som jag verkligen borde fotat mer. Ingen orkar säkert läsa, men ni som inte har nåt att göra kan ju läsa ;p

Första veckan skrev jag ju att vi skulle till Ikea och köpa hyllor, så här blev det! Fast nu är det mer böcker i mittenhyllan, kom ett stort paket från adlibris igår. (och jag skulle så gärna ljusa upp tv-rummet men det vill inte emil. Så det här är hans rum)




Samma vecka åkte jag, Emil och Lojsan till Ge-kås. Mycket fina prylar och mycket pengar gick åt x) Och en dag efter det åkte vi till skåne som ni såg innan. Nånstans här hann vi också med en spontantur med båten med Tesan o Leo, sjutk bra. Och en annan kväll åt vi supergod tacos hos dom. Finaste Tesa o Leo (:

Veckan efter det var jag och emil i garaget o grejade lite. Jag gjorde hyllan till sovrummet och Emil fixade ihop en skylt till hans mamma Kinna som fyllt år. Alla i huset var borta så det var en överraskning när hon och de andra kom hem från Grebbestad. Skylten är ganska enkel men ser himla bra ut. Vi lackade den hemma och stoppade i en slinga med små solcellslampor i texten så den lyser när det är mörkt. Fint va? (:

Emil är stolt

Samma vecka åkte vi till Emils föräldrar som alltså var i stugan i Grebbestad. Vi hade det så mysigt, hade fint väder (tack för det förbaskade regn), grillade, shoppade (hähäh), var på after beachen, solade och hade det allmänt bra. De åkte sen hem och byttes ut av min lilla mamma och syster. Vi hade det minst lika mysigt (:  Bra shoppingtips där omkring är Nordby köpcenter nära Strömstad. Så sjukt stort och många fina affärer! Iaf så stannade vi i stugan till onsdan.

Kom hem och samma helg var det Power Hot Rod Reunion som ni också såg innan.
Och sista veckan var nästan bäst. Vi badade, åkte båt, grillade med Jonna och hennes sambo Peter (dom är bra), åkte till falköping med Impalan och hade lite ångest över att semestern snart var slut och att det började bli bättre väder. bajs. Menmen!

Ja o det var nog nästan allt. Fyra veckor går alldeles för fort och nu är allt nästan som vanligt. Förutom att jag varit hemma denna veckan med halsont och ett jättekonstigt magont. Tänke att jag skulle ta en dusch nu och avsluta det här jätteinlägget. Hejsvejs!



Meeer Semester.


Ännu mer Semester.


Lite mer Semester.


Mer Semester.


Lite Semesteruppdatering.


RSS 2.0