Krokus & Cross.








Idag har jag fina vårkänslor. Termometern visade 18C i skuggan (!!) när vi åkte hem från jobbet. Vi lufsade runt en sväng eller två i trädgården och inspekterade små knoppar och buskar. Så spännande att se vad som kommer fram. Vi har massvis med krokusar och snödroppar och tydligen några julrosor! Så söta och fina! Ska bli kul att se vad mer som gömmer sig under jorden (: Borde skaffa mig ett par gröna fingrar. 

Veckan i övrigt har varit okej. Jobbet är bajs och det tär på mitt humör nåt djävulskt. Fast det är skönt att komma hem. "Bygget" står ganska still. Förra helgen blev det inte mycket gjort här hemma. Emil har köpt cross så vi, Jim, Emelie och Dea var ute en sväng. Grabbsen blev tio år igen och jag o Emelie lekte med våra kameror och blev underhållna av hennes hund Ozzy.

 

 

 

 

 

 

 

Ska försöka ta tag i min kamera och lära mig lite mer. Dessutom skullea jag vilja ha ett 18-200mm objektiv, macroobjektiv och en bra blixt.. Ett macro har jag suktat efter länge. Älskar närbilder, yamyam! I lördags var det lite meck med att byta mellan 18-55mm:arn och 55-200mm:arn. Så det hade ju varit gött med ett kombinerat. Men jag vet inte, är egentligen helt nollad när det gäller sånt här. Hjälp? ._.



Köket.

Nu börjar det likna nåt! Lite väggar kvar att tapetsera och några fronter kvar att sprutmålas men i det stora hela så är köket nästan klart. Så himla skönt att slippa se det här..

 

och istället mötas av det här..

 

 

 

Lite kvar men ih så ljust och härligt! Emil skruvade precis dit alla handtagen och just nu grejar han med glasen till vitrinskåpen. Så himlas roligt! Räknade ut att hela kalaset har kostat ungefär 5000:- varav 3000:- gick till handtag, diskho och blandare. Lätt värt pengarna ^^,

 

Lite halvtaskig bild men ni ser ju hur underbart stor hon är! Dösmidigt när man ska diska stekpannor.

 

 

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har vi återanvänt de gamla bänkskivorna och klätt dem med träimiterad folie. Billigt och bra! "Kakelskivan" har vi gjort på jobbet och är gjord av en glasklar akrylskiva med printat kakelmönster som ligger på baksidan av skivan. Väldans enkel att hålla ren (:

 

 

 

Finporslin i hyllan. Vardagsporslinet står i vitrinskåpen. Just nu känns de jättetrista och jag skulle så gärna vilja ha en hel uppsättning av Rörstrands Swedish Grace men det kostar att vara tipp topp. 12000:- för att vara exakt. Men så fint det hade varit!

 


Flamingo.

Detta har jag ju glömt att lägga ut! Vi gillar're stenhårt.

 

 

Lite porslin och kaffekokare får trängas i hyllan för tillfället. Framför står 
benen till det nya soffbordet som ska byggas. Njurformat såklart.

 


Kök På G.

Dags för uppdatering. Förra helgen började vi med köket. Kaklet rök för några veckor sen och nu håller luckorna på att sprutmålas vita och stommarna penslas. Bänkskivan har fått nytt fodral av valnötsfärgad folie, blev himlans bra, och pimpats med ny diskho och blandare från Ikea. Så just nu ser det ut så här:

Lite kaos. Men är tänkt att det ska se ut så här när det är klart:

 



Ritat i ikeas kitchenplanner och lagt dit kaklet i ps.

Får väl se hur nära skissen vi kommer.

RSS 2.0